Projecten

Door de ellenlange wachtlijsten, met meer dan 20.000 wachtenden, staat Oostrem continu onder druk om haar aanbod verder uit te breiden.

Daarom wil Oostrem op korte termijn twee nieuwe projecten realiseren:

1. In de Benedictushoeve staat er nog een volledige vleugel vrij die als extra afdeling van het dagcentrum kan ingericht worden. Deze vleugel situeert zich op de eerste verdieping. Wij investeren in een lift om deze bovenverdieping te ontsluiten voor rolstoelgebruikers. De aankoop van zulke lift bedraagt 25.000 €.
Deze lift wordt in februari ’16 geplaatst.

2. Op de Aarschotsesteenweg beschikt Oostrem nog over een ruwbouwwoning die momenteel als opslagruimte gebruikt wordt. Wij willen deze woning verbouwen tot een aangenaam woonhuis voor 7 volwassenen met diep verstandelijke beperkingen. Deze woning paalt aan een ander huis van Oostrem dat reeds 20 jaar in gebruik is.

Architect Doucet tekende, in samenwerking met architecte Lisa Claes, een mooi en betaalbaar ontwerp uit. Door de beide woningen via een passerel te verbinden, behoudt elk huis zijn eigenheid maar kunnen enkele diensten (nachtwacht) gezamenlijk uitgebouwd worden.

De kostprijs van deze woning bedraagt ongeveer 460.000 €.

De bouwvergunning werd verleend en de verbouwingswerken starten in mei/juni 2016. Dit huis opent zijn deuren in het voorjaar 2017.

 

             

             

Additional information