Het dagcentrum in Wijgmaal richt zich vooral op creatieve activiteiten, logo, vorming en sport.

Het crea-atelier wordt door verschillende personen begeleid. Stanny Leupe, Kizzy Boon en Marieke Heijlen zorgen ervoor dat er iedere dag een aangepaste crea-activiteit kan doorgaan: verven, knutselen, kaartjes maken, papier marché, naaiwerk en andere creatieve activiteiten.

Regelmatig worden nieuwe materialen en technieken uitgeprobeerd in de crea. In het parelatelier worden halskettingen, armbandjes en sleutelhangers gemaakt, onder begeleiding van Agnes Pierre.

De vormingsgroep bespreekt onderwerpen die leven bij de gebruikers en speelt in op hun noden (sociale vaardigheden, assertiviteit, eigen persoonlijkheid, ...)  Ook het volgen van de actualiteit is een onderdeel dat binnen de vorming aan bod komt.  Agnes Pierre is hiervan de bezieler.


Het logo-atelier, begeleid door Liesbeth Cauwelier en Inge Herremans, is ook een activiteit die in dit dagcentrum aan bod komt. Hier wordt gewerkt rond communicatie, het inoefenen van de SMOG-gebaren, het verbeteren van de articulatie en het onderhouden van de lees- en schrijfvaardigheden.  Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van verschillende computerprogramma’s.

Claudine Baes maakt als logistiek medewerkster, samen met dekeukengroep, de warme maaltijd klaar. In de namiddag houdt zij zich bezig met het onderhoud, het maken van de weekmenu en het opstellen van de bestellingen.

Er wordt ook aan sport gedaan. We gaan wekelijks paardrijden en zwemmen. De atleten bereiden zich gedurende het hele jaar voor op de Special Olympics. Falco Roemersma en Marcia Geerinckx zijn de trainers van deze groep.

Naast al deze vaste activiteiten worden er ook regelmatig uitstappen en feesten georganiseerd.

Additional information